Wat is er in de omgeving te doen?

Blokzijl (10 km)

Blokzijl begon als nederzetting en werd later een vesting aan de Zuiderzee. Hier werden Spaanse schepen op weg naar het binnenland tegengehouden. Wie langs de havenkolk van Blokzijl loopt, merkt dat de sfeer en de tradities zijn blijven hangen. De schilderachtige straatjes en gezellige terrasjes aan het water zijn zeker een bezoekje waard!

Schokland (8 km)

Midden in de Noordoostpolder ligt een mysterie: het voormalige eiland Schokland. Een archeologisch monument vol prachtige bodemschatten. Een plek tussen land en water, waar eeuwenlang mensen woonden. Altijd in strijd met de natuur. Ontdek het verborgen verleden van Werelderfgoed Schokland..

Pantropica  
(9 km)

Pantropica is een dierentuin en tropische kas in Luttelgeest. Het park is vooral gespecialiseerd in verschillende tropische tuinen. In de dierentuin zijn verschillende diersoorten te vinden, waaronder verschillende soorten vlinders, waaronder ongeveer 500 blauwe morphos, en verschillende soorten schildpadden. 

Weerribben (20 km)

Ontdek de ongerepte natuur van de Weerribben in Overijssel. Je kunt hier prachtig wandelen, fietsen en varen. Een groen doolhof om eindeloos te dwalen. Giethoorn ligt in de Weerribben. Daar kun je eindeloos varen en genieten van de omgeving.

Urk (20 km)
Urk, het voormalig eiland in de Zuiderzee met pittoresk centrum, grenzend aan de gezellige haven. Urk heet u alvast van harte welkom!

Een aanrader is de Ginkiestocht. De leukste manier om Urk te ontdekken.


Netl (3 km)
Netl de Wildste Tuin 

Vitaler, dankzij leefstijl en omgevingsfactoren. Kom kijken en genieten hoe dat uitpakt bij Netl de Wildste Tuin, geïnspireerd door de Blue Zones gebieden waar mensen gelukkig en vitaal oud worden. Dit bijzondere park prikkelt tot natuurlijk bewegen én ontspannen. Geschikt voor een dagje uit, meeting en event. 

Het Waterloopbos (7 km)
Rijksmonument Waterloopbos is een historisch openlucht laboratorium in een prachtig polderbos. Hier zijn honderden onderzoeken uitgevoerd naar het gedrag van water. Je vindt er restanten van het onderzoek naar de Deltawerken, maar ook van waterwerken voor exotische plekken zoals de haven van Lagos. Het bos is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Gemarkeerde wandelroutes leiden je langs de modellen van waterwerken die als ruïnes in het bos liggen.

Kampen (25 km)
De Hanzestad Kampen is een gezellige en veelzijdige stad met een sfeervol historisch centrum. De vele musea en attracties, evenementen, een gezellig winkel- en uitgaansgebied en een uniek buitengebied, staan garant voor één of meerdere dagen genieten.

MTB Route Kraggenburg

 Deze route is 20 km lang

Er zijn twee startlocaties :
- Hotel van Saaze, Dam 16, 8317 AV in Kraggenburg (overkant van de rotonde)
- Partycentrum de Voorst,Leemringweg 29, 8317 AV in Kraggenburg
Bij beide startplaatsen is parkeergelegenheid.


De Zuiderzee route.

Dit ‘rondje IJsselmeer’ leidt je door een rijke historie van een veranderd landschap.
Tijdens de route kom je door weidse polderlandschappen met boerderijen met rieten daken, maar ook bezoek je middeleeuwse handelssteden, het voormalige eiland Schokland en vele karaktervolle vissersdorpen. De route komt praktisch langs de Buitenhof.